• Bij deze uitwedstrijd in Groningen zaten de supporters vanaf de eerste tot de laatste minuut op het puntje van hun zitplaatsen. Beide teams startten op volle snelheid.
  Verdedigend was er bij TBG volop scherpte nodig gezien het slimme en snelle spel van Celeritas-Donar. Wanneer onze draken qua strak en effectief passen wel eens een steekjes lieten vallen maakten de tegenstanders daar feilloos gebruik van. Het spel van van Celeritas-Donar deed gaandeweg dit eerste kwart echter het vuur bij onze draken oplaaien en TBG Dragons liet zelf ook enkele mooie steals zien. Eind 1e kwart 16 – 14.

  Met maar 3 wisselspelers was het voor TBG Dragons zaak de foutenlast onder controle te houden en scherp te blijven. De spelers van Celeritas-Donar begonnen weer vol gas. De verdediging van TBG Dragons werd regelmatig op het verkeerde been gezet door de wendbare aanvallen van Celeritas-Donar. Voor te gehaaste of onvoldoende strakke passes was bij deze tegenstander geen ruimte.
  Celeritas-Donar wist deze direct te onderscheppen. Ook nu herpakten de draken zich en kregen gaandeweg het 2e kwart weer meer grip op de wedstrijd. Eind 2e kwart 37 – 30.

  Ook in het 3e kwart resulteerden de aanvallen van Celeritas-Donar iets vaker in daadwerkelijke punten en misten de worpen van TBG Dragons soms net doel. Door het sterk uitboxen van de rebounds wisten de spelers van Celeritas-Donar onze spelers bovendien vaak weg te houden bij de basket. Het eerdere spel herhaalde zich en ondanks mooi acties van onze draken was Celeritas-Donar de draken net te slim af door snelle steels en het fraai passeren van de verdediging. Eind 3e kwart 51 – 45.

  Het 4e kwart wilde Celeritas-Donar duidelijk doorstomen naar de winst. Daar waar de draken steeds hun buigzaamheid toonden leken ze in de eerste minuten van het vierde kwart wat van hun overtuiging te verliezen. Aanvallen werden te langzaam opgezet, daar waar Celeritas-Donar op volle snelheid bleef. De afstand in punten liep snel op tot 13 punten. Maar, ook nu toonden de draken de juiste spirit en wisten met nog zo’n 2,5 minuut te gaan het verschil zelfs terug te brengen tot slechts 4 punten. Verdedigend resulteerde dit tegen het einde van het 4e kwart helaas wel in 5 teamfouten voor TBG.
  De wedstrijd eindigde uiteindelijk met 71 – 64.