• Voor het eerst dit seizoen reisden de Dragons af naar Rotterdam om aldaar te spelen tegen het U12 team van Rotterdam Basketbal. Begin november vorig jaar werd er thuis gewonnen met een verschil van 14 punten. Lukt het deze keer om opnieuw te winnen en zo ja, ook met grotere cijfers?

    Het team van Rotterdam heeft in de tussentijd ook niet stilgezeten en heeft laten zien thuis sterk voor de dag te kunnen komen. Voor de start van de wedstrijd was het sleutelwoord dan ook defence. Deze moest door iedereen strak neergezet worden zodat er een sterk collectief op de vloer staat. Aanvallend begonnen de Dragons goed. In de defence dienden er nog enkele puntjes scherpgezet te worden. Door een snelle time-out van coach Dennis werd men hierop gewezen en daarna ging het ook direct stukken beter. We zagen enkele krachtige blocks van Dragons zodat Rotterdam niet tot scoren kon komen. Aanvallend werden er mooie opzetjes gespeeld met uitstekende scores tot gevolg. Het eerste kwart was dan ook overtuigend voor de Dragons: 9-22.

    Aan het begin van het tweede kwart werd afgesproken over te gaan op een full court press om de tegenstander nog meer onder druk te zetten. Dit was weer even wennen voor de meeste spelers want het werd niet altijd even consequent uitgevoerd. De keren dat het wel lukte werd de bal onderschept met als gevolg een score in Nijmegens voordeel. Een mooi leermoment voor het team. Rotterdam nam een time-out bij een stand van 15-32. Aanvallend was het zaak om de ruimte nog meer te gebruiken zodat de score verder uitgebouwd kon worden. Uiteindelijk gaan we de rust in met een stand van 22-40.

    Vaak komen onze Dragons sterk uit de rust en spelen een goed derde kwart. Gelukkig is dat nu ook het geval. Door een aantal prima uitgevoerde fast breaks wordt de voorsprong verder uitgebreid. Ook verdedigend staat iedereen zijn mannetje. We sluiten af met 28-52.

    In het laatste kwart zien we helaas de aandacht iets verslappen en de concentratie wordt wat minder. Er wordt zo nu en dan teveel ruimte weggeven waardoor Rotterdam wat terug kan doen voor de stand. In de laatste minuten komt de energie terug in het team en eindigen de Dragons sterk. De overwinning komt op geen enkel moment in gevaar. Zo eindigt deze sportieve wedstrijd met uitstekend fluitende scheidsrechters met een stand van 40-66. Na afloop werd het feest nog groter door traktaties van de jarige Lennon en Ryan die eerder deze week zijn verjaardag vierde.

    Door vooruitgang en ontwikkeling van iedere speler individueel en collectief als team werd deze uitwedstrijd met een groter verschil gewonnen als enkele maanden geleden in Nijmegen. Met nog drie reguliere competitie wedstrijden te gaan en een prachtige tweede plek in de stand komt deelname aan de Final Four steeds dichterbij. Een groot compliment aan iedere speler is dan ook wel op zijn plaats.