• Al een paar weken is het stuivertje wisselen om plek 2 op de ranglijst met MBCA. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn mag dus duidelijk zijn. De boodschap voorafgaand aan deze wedstrijd was hard werken en slim spelen. 

    Ondanks het vroege tijdstip op deze zondagochtend was het begin vanuit Dragons geweldig. Er werd keihard gewerkt voor elke bal. Beide ploegen hadden in de eerste minuten moeite met het maken van punten. Hierdoor zagen beide coaches zich genoodzaakt een vroege time-out te nemen. De Dragons defence was vanaf het begin prima in orde. In de aanval mocht de bal nog iets meer gedeeld worden om sneller tot scoren te komen. Dit ging na de time-out dan ook stukken beter. We zagen enkele mooi opgezette aanvallen die ook nog prachtig werden afgerond. Wat opviel in de verdediging is dat de help-side in deze wedstrijd uitstekend werd uitgevoerd. Hierdoor kwam MBCA maar moeilijk aan scoren toe. We sluiten het eerste kwart af in het voordeel van TBG Dragons: 12-4.

    Voor het tweede kwart was het zaak om de aandacht en de concentratie vast te houden. MBCA was erop gebrand om zichzelf terug in de wedstrijd te spelen maar slaagde daar niet in. Dragons bleef door mooie aanvallen scoren en de bal werd veelvuldig gedeeld met elkaar. MBCA zag zich genoodzaakt opnieuw een time-out te nemen bij een stand van 30-13. Na de time-out komt MBCA er niet meer aan toe om goed opgezette aanvallen te spelen en zoekt men naar de 1 tegen 1 situatie door het midden van het veld.  Na aanwijzingen van coach Dennis om de bal in de dribbel al te stoppen werd dit gevaar ook prima geneutraliseerd. Door keihard werken in de defence gaan onze jonge draken de rust in met 39-20.

    Na dikverdiende complimenten in de rust was het wel zaak om de focus te houden en keihard te blijven werken. Het is duidelijk te zien dat alle jonge draken gedurende het seizoen gegroeid zijn in hun ontwikkeling. In de derde periode werd uitmuntend basketbal gespeeld. De defence sloot alle gelederen en er kwam zo wat geen MBCA speler meer doorheen. Prachtige aanvallen werden uitstekend afgerond. Enig aandachtspuntje was dat halverwege het derde kwart enkele Dragons alert moesten zijn op hun persoonlijke fouten. Door op de juiste momenten te wisselen hoefde uiteindelijk geen enkele Dragons speler voortijdig het veld te verlaten. Dat de defence ijzersterk was bleek wel uit het feit dat MBCA in periode 3 maar drie punten heeft weten te maken. TBG Dragons stelden daar 20 punten tegenover. Stand: 59-23.

    Wellicht dat het uitstekende derde kwart iets teveel energie en concentratie had gevraagd van de jonge draken? Het laatste kwart was het allemaal een stukje minder scherp. Hierdoor kon MBCA nog een eindsprintje maken om zo hun puntenaantal wat verder uit te breiden. Gelukkig werd het netje aan Dragons zijde nog menigmaal gevonden zodat MBCA niet terug in de wedstrijd kon komen. Het opgebouwde verschil was hiervoor al te groot. Uiteindelijk weet MBCA dit kwart wel te winnen. Maar TBG Dragons wint dikverdiend deze wedstrijd. Door keihard te werken, de bal te delen en een goede teamspirit winnen onze jonge draken met 73-44. Een groot compliment aan een ieder voor een uitstekende wedstrijd, die beloond wordt met plaats 2 op de ranglijst. Het beloofd nog een spannende eindstrijd te worden.