• Na de kerstvakantie mogen de jonge draken weer aan de slag voor het vervolg van hun competitie. De eerste helft is succesvol verlopen. Gaat de tweede helft een goed vervolg krijgen? Vandaag starten we met een thuiswedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk.

    De uitwedstrijd in Rijswijk werd vroeg in het seizoen met 16 punten verschil gewonnen. We zijn inmiddels een stuk verder in het seizoen; lukt het om ditmaal het verschil groter uit te laten vallen? Lokomotief gaat uitstekend van start en volgt prima in het spoor van de Dragons. Zo goed, dat bij een stand van 8-8, de Dragons hun eerste time-out nemen. Na wat aandachtspuntjes - met name voor de defence - te hebben doorgenomen gaat het stukken beter. De eerste periode wordt afgesloten met winst: 32-14.

    Sommige van de jonge draken hebben het lastig met de strikte wijze van fluiten. Hierdoor lopen de persoonlijke fouten bij meerdere spelers snel op. Na wat tips en tricks van de coach gaat dit stukken beter. In het tweede kwart blijft Lokomotief knap in de wedstrijd. Door regelmatige fast-breaks weten zij menigmaal te scoren. Aan het einde van periode 2 weten de Dragons toch verder uit te lopen op Lokomotief waardoor we gaan rusten bij een stand van 50-31.

    Na de rust wordt er voortvarend gestart door de Dragons en vergroten zij knap de voorsprong. Bij een stand van 63-36 neemt Lokomotief een time-out. De derde periode wordt door Dragons uitstekend afgesloten. De defence staat als een huis. Lokomotief weet niet meer te scoren en Dragons loopt verder uit. Stand na 3 periodes spelen: 77-36.

    In het laatste kwart pakt Lokomotief het scoren door fast-breaks weer op. Hierdoor krijgen de Dragons onnodige punten tegen. De Dragons aanvallen zijn ook niet allemaal even gestructureerd. Toch vallen er nog genoeg ballen door het netje waardoor de voorsprong verder uitgebouwd wordt. Even wordt het nog spannend of de 100-punten grens overschreden gaat worden. Dat is uiteindelijk niet het geval. De wedstrijd wordt prima uitgespeeld en de jonge draken winnen dik van de jongens uit Rijswijk. Eindstand: 97-55. Volgende week zondag doen we het gewoon nog één keer over want dan komt opnieuw Lokomotief op bezoek in Nijmegen.