Vivelli Healthclub gaat samenwerking aan met TBG Dragons U24

Dankzij een mooie overeenkomst tussen ons U24 team en Vivelli Healthclub kunnen onze jongens op de lokatie in Wijchen gebruik maken van de faciliteiten. Op de sportschool kun je onze jongens tegen het lijf lopen als ze werken aan hun conditie en spierontwikkeling.
Meer informatie over Vivelli Healthclub in Wijchen of Haps vind je hier:

Vivelli Healthclub

Logo-TBG-Dragons-1

Persbericht: Geen Eredivisie voor TBG Dragons komend seizoen

Ondanks vele inspanningen van vele mensen is het niet gelukt om de begroting van TBG Dragons voor de Heren eredivisie sluitend te krijgen.

“Het is doodzonde voor al het talent in Gelderland dat we niet in staat zijn om het laatste stapje in hun ontwikkeling te bieden” zegt Raul van Loon, verantwoordelijk voor het technisch beleid van de club.Lees meer

Logo-TBG-Dragons-1

TBG Dragons verrast door besluit DBL

Afgelopen woensdag 14 juni hebben de leden van de DBL in een bijeenkomst besloten het aantal buitenlanders per team in de Eredivisie te verhogen van 4 naar 5. In tegenstelling tot wat er in sommige berichtgeving wordt verteld, was TBG Dragons daarbij niet aanwezig. We zijn verrast door de besluitvorming, net als door het bericht dat het voltallige bestuur van de DBL heeft besloten op te stappen.Lees meer

Logo-TBG-Dragons-1

TBG Dragons weet in thriller de winst niet te pakken

 

Vrijdagavond 3 maart jl. stond de uitwedstrijd tegen Lokomotief op het programma. De ploeg van coach Matthew Otten is bijna blessurevrij en maakte zich op voor een goede eindklassering. Ook voor de thuisploeg waren de belangen groot, zij verdedigden een 2e plaats in de competitie. Lokomotief speelde zich soepel naar een voorsprong en wist dit nagenoeg de gehele 40 minuten vast te houden. Voor Dragons was het weer eens een inhaalrace. Het Rijswijkse team leek telkens een antwoord te hebben op de aanvalsdrift van de Wijchenaren.

Lees meer

Logo-TBG-Dragons-1

Thijs Vermeulen keert terug als kartrekker Businessclub

Thijs Vermeulen keert weer terug in het topbasketbal. Dit keer niet als speler maar als kartrekker van de Businessclub voor TBG Dragons.

De drijfveren van TBG Dragons om spelers te ontwikkelen als basketballer maar ook als mens spreken Thijs enorm aan. Net als de ambitie om op termijn weer Eredivisie basketbal mogelijk te maken in Gelderland. Om die ambitie te realiseren is er een breed draagvlak nodig bij ondernemers uit de omgeving die de aanwezige passie, drive en doorzettingsvermogen ondersteunen en vergroten.

TBG Dragons wil tijdens de thuiswedstrijden de ontspanning van het kijken naar topbasketball combineren met een platform, waarbij ondernemers geïnspireerd worden en elkaar inspireren.Lees meer

Modderkolk tekent overeenkomst

Electrotechnisch specialist gelooft heilig in talentontwikkeling

Het Wijchense bedrijf Modderkolk en basketballclub TBG Dragons hebben een overeenkomst gesloten voor het komende seizoen. Daarmee onderstreept Modderkolk haar geloof in  het belang van een goede scholing van talenten.

Directeur Bas van Ceelen keek vorig jaar al met interesse naar de ontwikkelingen van TBG Dragons en haar filosofie om te investeren in basketballtalent uit de regio als basis voor een toekomstbestendig beleid. “Het moment om in te stappen was toen nog niet daar. Nu stappen we met volle overtuiging in. Wij geloven in de filosofie om met jeugd uit de regio integraal aan de slag te gaan op het gebied van talentontwikkeling. Lees meer

Logo-TBG-Dragons-1

TBG Dragons zoekt startende inspanningsfysioloog

Start jij net als inspanningsfysioloog en wil je graag op vrijwillige basis ervaring opdoen bij een ambitieuze sportclub?

TBG Dragons zoekt een inspanningsfysioloog die ons verder helpt en wordt begeleid van afstand door een professionele en zeer ervaren inspanningsfysioloog. Help jij ons en jezelf verder?

Doel van de functie:

De Inspanningsfysioloog gaat vanuit zijn/haar vakgebied mede het TBG Dragons programma vorm geven. Op een manier waarbij talentontwikkeling leidt tot topsporters, die nationaal en internationaal de basketbal sport kunnen beoefenen.Lees meer

Contact TBG Dragons

Fundamentals trainen op zondagochtend

Vorig jaar begonnen we met een Basketbal academy op de zondagochtend. We willen hiermee talenten in de regio Arnhem – Nijmegen extra trainingmogelijkheden bieden om in de regio te werken aan belangrijke fundamentals van het basketbal. Omdat we het afgelopen jaar veel positieve feedback kregen en we duidelijk ook zagen dat de deelnemende talenten betere Fundamentals kregen gaan we ook in 2016-2017 door met dit succes.

meer info en inschrijven:

TBG Academy

 

TBG Dragons Jeugdtoernooi in september

Op zaterdag 10 september en zondag 11 september organiseert TBG Dragons haar eerste toernooi voor de jeugd. Er zijn poules voor U12, U14, U16, U18 en U24. Voor alle leeftijdsgroepen is er een poule voor ploegen op landelijk niveau en een poule voor ploegen op regionaal niveau. Alleen voor U24 is er maar 1 poule namelijk voor ploegen op landelijk niveau.

Het TBG Dragons Firestarter Talent tournament is de ideale start van het nieuwe basketballseizoen. Een mooie gelegenheid om te zien hoever de ploegen zijn, wat de concurrentie doet maar vooral ook om het seizoen op een leuke manier te beginnen. Start het seizoen met een lach op het gezicht, haal de eerste prijzen van het seizoen binnen en heat it up! Zijn jullie erbij?

info en inschrijven:

Firestarter Talent Tournament