Logo-TBG-Dragons-1

Open selectie trainingen TBG Dragons seizoen 2017 – 2018 voor U12, U14, U16 en U18

Beste ouders/verzorgers en basketbaltalenten,

In het huidige seizoen nemen we als TBG Dragons deel met U12, U14, U16, U18 en U24 in de hoogst mogelijke landelijke divisies. De afgelopen seizoenen hebben wij organisatorische stappen gezet met als huidig resultaat; een eigen vereniging die gericht is op Talentontwikkeling voor basketbal jeugd in Gelderland.
Daarnaast is de integratie met de Academie belangrijk geweest voor alle talenten om een integrale aanpak te krijgen op talentontwikkeling. Niet alleen gericht om een betere speler worden maar ook gericht op een betere beweging, leniger lichaam, gezondere conditie en persoonlijke groei. Op alle vlakken zien we ontwikkeling. Bovendien hebben we ervaren dat een pluriform scholen beleid geen afbreuk doet aan de talentontwikkeling. Daar gaan we met onverminderde passie en inzet mee door.

Om op tijd onze teams geselecteerd te hebben voor het nieuwe competitiejaar en tijdig duidelijkheid te kunnen geven, wie er volgend jaar in welke teams zitten,  gaan we open selectie trainingen houden. Op deze open trainingen gaan de huidige TBG Dragons spelers trainen in de leeftijdscategorie waar ze volgend jaar voor in aanmerking komen. We vullen de huidige spelers aan met talenten van buiten de vereniging die in het seizoen 2016-2017 een ontwikkeling hebben doorgemaakt en ook in aanmerking komen voor een plek in het team van volgend jaar.

Het komende seizoen gaan we zeker met U12, U14, U16 en U18 weer deelnemen aan de landelijke competities. Net als in het huidige seizoen 2016 – 2017 traint iedereen minimaal 4 keer en in sommige gevallen zelfs 8 keer. Als blijkt dat we in sommige leeftijdsgroepen meer dan 12 kinderen kunnen selecteren die de drive en passie hebben om topsport te bedrijven, dan gaan wij onderzoeken hoe we dit op een TBG Dragons manier kunnen faciliteren. Onze verantwoordelijke aanpak en drive levert op dit moment de juiste progressie op en die willen we aan zoveel mogelijk talenten kunnen blijven aanbieden!

Om de beste indruk te krijgen hoe het team van volgend jaar eruit zou kunnen zien vragen we iedereen om aanwezig te zijn op alle open training dagen als dat lukt.

Communicatie

Elke deelnemer krijgt persoonlijke feedback over zijn presteren tijdens de selectietraining.

 

Info seizoen 2017 – 2018

Het inschrijven van een Eredivisie team en het frequenter trainen onder professionele begeleiding brengt extra kosten met zich mee. Naast de forse tijdsinvestering van de speler of speelster wordt er ook het nodige verwacht in de participatie van ouders. Bijvoorbeeld het tafelen bij een wedstrijd of de functie van Teammanager. Hoe dit eruit ziet zullen we aan u tijdig presenteren en communiceren.

Hier volgt het schema voor alle teams:

U12 op 20 maart 17.30 uur en 29 maart 17.45 uur in de Arcus Wijchen, Campuslaan 4.

Doelgroep      U12, spelers geboren in 2006 of jonger

Aanmelden    Je kunt je aanmelden voor deelname aan deze selectietraining door een mail te sturen aan hans@tbgdragons.nl én raul@tbgdragons.nl. Voor talenten buiten de huidige TBG Dragons teams vragen we daarnaast ook je naam, geboortedatum, lengte, positie, huidige team, vereniging en emailadres in de mail mee te sturen. Voor huidige TBG Dragons spelers volstaat alleen de naam.

 

U14 op 20 maart 19.00 uur en 27 maart 19.00 uur in sporthal de Horstacker Nijmegen.

Doelgroep      U14, spelers geboren in 2004 of 2005

Aanmelden    Je kunt je aanmelden voor deelname aan deze selectietraining door een mail te sturen aan matthew@tbgdragons.nl én raul@tbgdragons.nl . Voor talenten buiten de huidige TBG Dragons teams vragen we daarnaast ook je naam, geboortedatum, lengte, positie, huidige team, vereniging en emailadres in de mail mee te sturen. Voor huidige TBG Dragons spelers volstaat alleen de naam.

 

U16 op 20 maart 19.00 uur en 27 maart 19.00 uur in sporthal de Horstacker Nijmegen.

Doelgroep      U16, spelers geboren in 2002 of 2003

Aanmelden    Je kunt je aanmelden voor deelname aan deze selectietraining door een mail te sturen aan max@tbgdragons.nl én raul@tbgdragons.nl . Voor talenten buiten de huidige TBG Dragons teams vragen we daarnaast ook je naam, geboortedatum, lengte, positie, huidige team, vereniging en emailadres in de mail mee te sturen. Voor huidige TBG Dragons spelers volstaat alleen de naam.

 

U18 op 11 maart 11.00 uur 18 maart 11.00 uur en 25 maart 11.00 uur in sportzaal SSGN aan de ijsbeerstraat 16 Nijmegen.

Doelgroep      U18, spelers geboren in 2000 of 2001

Aanmelden    Je kunt je aanmelden voor deelname aan deze selectietraining door een mail te sturen aan lukas@tbgdragons.nl én raul@tbgdragons.nl . Voor talenten buiten de huidige TBG Dragons teams vragen we daarnaast ook je naam, geboortedatum, lengte, positie, huidige team, vereniging en emailadres in de mail mee te sturen. Voor huidige TBG Dragons spelers volstaat alleen de naam.

Alle jongens en meiden in de hierboven genoemde leeftijdscategorieën kunnen zich aanmelden voor de selectietrainingen. Overleg eventueel met de trainer of met de technische commissie van de club of deelname aan de selectietraining een goede keuze is.

We wijzen erop dat we zoveel jongens als mogelijk onder een talentenlicentie willen laten spelen om ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk wedstrijden kunnen spelen in het weekend. Bij welke spelers we dit willen organiseren zullen we overleggen met zowel de spelers, ouders en verenigingen.

We zullen uiterlijk op 5 april duidelijkheid verschaffen over de team samenstellingen en het commitment vragen vanuit u als ouders en spelers. Hierna kunnen we definitief de teams gaan inschrijven.

Uiteraard gaan we onverminderd door met het vinden van sponsoren en als u suggesties heeft, dan komen we graag ook hierover met u in contact.

Heeft u vragen over de selectietraining? Neem dan contact op met Raúl van Loon, raul@tbgdragons.nl.