• Zaterdag 5 januari reizen de jongste talenten van TBG Dragons af naar het Duitse Keulen om deel te nemen aan het Rheincup Toernooi. Enkele spelers zullen daar hun eerste internationale ervaring op gaan doen. Het team heeft een debutant;  Wart, een eerste jaars speler die zich via de Zondag Academy van TBG Dragons in de kijker heeft gespeeld. Hij speelt met een talentenlicentie bij BV Wyba uit Wijchen zal in combinatie met TBG Dragons het jaar vol gaan maken.

    De eerste wedstrijd wordt tegen Sparta Bertrange uit Luxemburg gespeeld. De Dragons leggen een goede wedstrijd op het Duitse linoleum. Een goede defence, maar vooral een prima samenwerking in het veld. De ene na de andere score valt en er werd een mooie winst binnen gehaald van 64 tegen 38.

    De tweede tegenstander is tegen de organiseerde vereniging, BBV Köln-Nordwest. Köln begon meteen sterk en de Dragons staan al snel met 14 punten achter, in een wedstrijd van 2 x 20 minuten doorlopende speeltijd. De meegereisde ouders dachten dat het team dik in gemaakt zouden worden. De spelers van Köln waren immers snel en behendig. Zie hier de veerkracht van onze jongste talenten. De Dragons blijven hard werken en gunnen elkaar de bal. Door deze werklust komt het team terug in de wedstrijd, maar niet genoeg om de winst naar zich toe te trekken. Er wordt verloren met 3 punten 65-68.

    Na de verloren wedstrijd tegen BVV Köln-Nordwest zit er geen rustmomentje in. Op het full court mag men direct aangetreden tegen het sterke BC-70 Soest uit Duitsland. Er wordt wederom hard gewerkt maar twee wedstrijden achter elkaar tegen een beter spelend Soest is een te grote opgave. TBG Dragons heeft gestreden tot de laatste seconde met een glimlach op alle gezichten, maar winnen was onmogelijk. BC-70 Soest wint met 68 tegen 32.

    De spelers kijken terug op een sportief, gezellig maar vooral leerzaam toernooi en zijn met een mooie derde plaats moe maar voldaan. Samen met hun trotse ouders rijden ze terug naar Nederland.