• TBG Dragons U12 maakt indruk in Kortrijk

  TBG Dragons U12 doet ook internationaal uitstekend mee. Op vrijdag 27 december vertrok het U12 gezelschap al vroeg richting Kortrijk om aldaar deel te nemen aan het Aquarius XMas Basket Tournament. Een sterk bezet toernooi met teams uit o.a. Nederland, België, Roemenië, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De organisatie van het toernooi was voortreffelijk; goede accommodaties, hotels en ook het eten was prima geregeld. Een grote pluim hiervoor.

  Op vrijdag 27 december stonden er twee wedstrijden op het programma voor de U12 draken. Allereerst mocht er worden aangetreden tegen Filou Oostende, een bekende en grote naam in het Belgische basketbal. Onze jongens gingen voortreffelijk van start tegen deze sterke ploeg. Ons lengtevoordeel werd prima uitgebuit en ook fysiek kwamen de Belgen tekort. Hierdoor was de eerste overwinning een feit: 47-60. Hierna volgde later op de middag de wedstrijd tegen het relatief onbekende Holstra Wings Wevelgem. Een tegenstander die dapper vocht en probeerde in het spoor te blijven van onze Dragons. Door een korte maar effectieve full-court press was het al snel gedaan en werd er gewonnen met de cijfers 32-70.
   
  Door deze twee winstpartijen waren we al zeker van een plaats bij de eerste zes van het toernooi. Na een overnachting op het - volledig door TBG Dragons bezette - boothotel en een heerlijk ontbijt stonden de volgende twee wedstrijden alweer op het programma. Dat deze van een heel ander niveau zijn was ons al snel duidelijk. De eerste tegenstander was een plaatselijk team uit Kortrijk, genaamd de Kortrijk Spurs. Niet de tegenstander maar de Dragons zelf maakten het zich onnodig moeilijk. De Dragons vochten meer tegen zichzelf en lieten de Spurs onnodig lang in de wedstrijd 'hangen'. Flink gesteund door het aanwezige thuispubliek werken dit soms op de zenuwen van onze draken. Uiteindelijk werd het hoofd koel gehouden en was de opgebouwde voorsprong genoeg om niet onnodig in de problemen te komen. Eindstand: 43-52.
   
  Wedstrijd nummer 2 van dag 2 was een bijzondere. Tijdens de warming-up viel het op dat enkele spelers van de tegenstander, Ion Waregem, wel erg groot waren. De twijfel rees of zij niet met U14 spelers aantraden. Uit navraag bij de organisatie bleek dit niet het geval. Het werd een harde wedstrijd waarbij op sommige momenten de frustratie naar boven kwam. Dit was o.a. te zien aan het feit dat een uitbal vakkundig werd teruggepaast met de voet in de handen van de scheidsrechter. Maar uiteindelijk was de tegenstander beter en sterker en won verdiend met 59-21. Ion Waregem won overigens ook het U12 toernooi. Door het verlies werd de finale voor TBG Dragons op zondag helaas misgelopen. Wat rest was de troostfinale om plaats 3. 
   
  Na een bezoek aan de plaatselijke Kerstmarkt van Kortrijk mocht het team en ouders op zondag uitslapen omdat er pas om 13:30 uur gespeeld diende te worden. De tegenstander, Woluwe United, hadden we op zaterdag al zien spelen. Een sterk team met één speler die het merendeel van de punten voor zijn rekening nam. Na twee intensieve dagen basketballen kregen enkele van onze jongens last van pijntjes. Iedereen werd tijdens de voorbespreking van coach Dennis op scherp gezet, op het hart gedrukt om trots te spelen en vooral te genieten van deze laatste wedstrijd. 
   
  Woluwe United begon uitstekend en stond al snel op tien punten voorsprong. Onze jonge draken vochten met alles wat ze nog in zich hadden, maar het zat er niet meer in. Woluwe kan rustig de wedstrijd uitspelen die van beide kanten zeer sportief verliep. Na het maken van een gezamenlijke foto was het tijd voor het uitreiken van de medailles. Na een intensief weekend vol basketbal was bij menig speler de pijp helemaal leeg. Maar wat mogen ze trots zijn op zichzelf. Een uitmuntende prestatie door op een sterk bezet internationaal toernooi op de vierde plaats te eindigen van de achttien deelnemende teams. Voor zowel staf, spelers en ouders was het een zeer geslaagd, leerzaam en gezellig weekend. Na wat welverdiende rust kijken we vol vertrouwen vooruit naar het vervolg van de competitie. Deze zal op zaterdag 11 janauari 2020 weer van start gaan met een thuiswedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk.