• Na de tip-off werd er op passende wijze stilgestaan bij het overlijden van topbasketballer Kobe Bryant. Dat het een lastige wedstrijd wordt wisten we al voor aanvang. UBALL heeft al zijn wedstrijden in winst omgezet en staat dan ook dikverdiend op de eerste plek in de competitie. Maar ook de Dragons hebben een stijgende lijn te pakken. Lukt het om dit een vervolg te geven?

    Helaas is het begin vanuit de Dragons niet veelbelovend. Het lijkt wel alsof de jongens met teveel ontzag voor hun tegenstander spelen. De verdediging is te slap en aanvallend is het niet veel beter. Een vroege time-out is dan ook nodig om te proberen het tij te keren. De stand is dan 12-2. Aanvallend zit er weinig structuur en teveel twijfel in het spel. Er wordt niet gekozen om voor de fast-break te gaan of juist voor een rustige opbouw. Na het fluitsignaal voor het eerste kwart is UBALL al uitgelopen naar een stand van 34-7.

    Nadat de jongens op scherp zijn gezet door de coach gaat het in het tweede kwart stukken beter. De aanvallen lopen en er vallen regelmatig scores uit goed gelopen fast-breaks. Verdedigend staat iedereen zijn mannetje en komt UBALL moeilijker aan scoren toe. Het tweede kwart wordt gewonnen door TBG Dragons en hierdoor komen ze wat terug in de stand. We gaan rusten met 50-29. 

    Als het goede spel doorgetrokken kan worden naar de resterende periodes kan het nog spannend worden. Helaas is dit niet het geval. Het begin in de derde periode is helaas even slap als aan het begin van de wedstrijd. Een time-out is nodig om orde op zaken te stellen. Het snijden in de aanval wordt niet goed genoeg uitgevoerd en het moet allemaal een stuk scherper en fysieker om tegen dit UBALL een kans te hebben. Waar UBALL gemakkelijk blijft scoren lukt dit onze jonge draken niet. UBALL loop steeds verder. Stand einde derde kwart: 80-35.

    Het mag duidelijk zijn dat de wedstrijd al verloren is. De stand maakt niet meer uit maar coach Dennis hamert erop om gefocust te blijven spelen met goedopgezette aanvallen en een strakke defence. De jongens doen hun best maar vele kopjes zijn inmiddels al teveel gaan hangen. UBALL wint dikverdiend en laat nogmaals zien waarom zij de onverslagen koploper zijn. Eindstand: 101-44. Volgende week wacht opnieuw een lastige uitwedstrijd tegen BS Leiden. Met de juiste inzet en energie moet daar een beter resultaat neergezet kunnen worden.