• Opnieuw komen de jongens uit Rijswijk op bezoek in Nijmegen. Net als vorige week speelt het U12 team van TBG Dragons namelijk tegen Lokomotief. Vorige week werd ruim gewonnen. Gaat dit opnieuw lukken met grote cijfers?

    Een nieuwe speelster heeft zich gevoegd bij het team, Tess. Zij mocht haar debuut maken in deze wedstrijd. De verdediging vanuit Dragons is vanaf de start prima in orde. Via goed uitgevoerde fast-breaks werd er regelmatig gescoord. Lokomotief bleef net als vorige week in het spoor volgen. Enkele Rijswijkse jongens beschikken over een prima schot en lieten dit opnieuw zien. Bij een stand van 25-10 pakt Lokomotief haar eerste time-out. Hierna komen de jongens uit Rijswijk wat beter in de wedstrijd, maar ook de de jonge draken blijven scoren. Stand na het eerste kwart: 30-19.

    Het begin van het tweede kwart is vanuit Dragons zijde niet al te best. Lokomotief stelt daar enkele punten tegenover. Bij een stand van 39-27 neemt TBG Dragons hun eerste time-out. Er wordt afgesproken over te schakelen naar een full-court press. Het duurt even voordat dit bij iedereen is doorgedrongen. Maar na de nodige aanwijzingen wordt dit goed opgepakt. Hierdoor lopen de Dragons verder uit naar 47-29. Lokomotief vlucht in een time-out maar komen hier niet veel beter uit. De spelers van Lokomotief maken veel persoonlijke fouten wat weer vrije worpen oplevert voor onze Dragons. De rust wordt bereikt met een stand van 56-29 door een ware 'buzzer beater' van Ryan.

    Na de rust is de start vanuit TBG Dragons opnieuw niet al te best. Er is te weinig rotatie op het veld waardoor het lastig is om de vrije man te vinden. Lokomotief doet wat het kan maar het geslagen gat is te groot om verder in te lopen. Na wat aanwijzingen van coach Dennis, tijdens een time-out, gaat het weer stukken beter. Aan het einde van de derde periode zien we een stand van 78-45 op het scorebord. 

    Aan het begin van het laatste kwart wordt afgesproken om nog even alles te geven en af te sluiten in stijl. De fast-breaks worden vanuit Dragons goed benut. Waar vorige week de 100-punten grens nét niet werd behaald was het team erop gebrand om dat deze keer wel voor elkaar te krijgen. Dit levert altijd de nodige spanning op. Uiteindelijk tekent Keandro uit een goed benutte vrije worp voor de 100 punten en dus ook voor het verzorgen van de bijbehorende taart. Tenslotte wordt de score zelfs nog wat verder uitgebreid waardoor we deze wedstrijd afsluiten met een eindstand van 105-62. Volgende week hebben de jonge draken een weekend rust om op te laden voor de laatste zes wedstrijden. Hierin zullen zij nog vol aan de bak moeten en zal de tegenstand groot zijn. Maar voorlopig is de tweede plaats nog steeds veiliggesteld door onze U12 Dragons.