• Mooi rondspelen, snel schakelen, goede opzetjes… Met een krachtig en dynamisch spel startten onze draken de wedstrijd tegen Celeritas Donar uit Groningen. Een tegenstander waar TBG Dragons aardig aan gewaagd zou moeten zijn gezien eerdere wedstrijduitslagen van beide teams.
  TBG Dragons loopt vlot uit op Celeritas Donar, maar de tegenpartij weet vooral door fouten van onze draken weer aardig terug te komen.
  Einde 1e kwart 16 – 14
  Wat een goede spirit heerst er deze zondag bij de U14 van TBG Dragons! De vele fans op de tribune genieten volop. Wel sluipt er, bij vlagen, wat nalatigheid in het spel. Rebounds blijven wat vaker liggen en ook de defence staat soms minder krachtig. Die ruimte weten de mannen van Celeritas Donar goed te benutten. Desondanks lopen onze draken wederom uit en resulteert de frustratie bij Celeritas Donar in fouten en een zichtbare onvrede in het team.
  Einde 2e kwart 37 – 25
  Celeritas Donar weet zich tijdens de break te herpakken. Zij focussen zich op de ruimte die TBG Dragons laat liggen in rebounds en defence en pakken dit kwart flink wat punten.
  Einde 3e kwart 51 – 47
  Met een inmiddels flinke opgebouwde foutenlast gaan beide teams het 4e kwart in. Mooie acties worden soms tenietgedaan doordat onze draken hier en daar tekortschieten in hun defence, maar er wordt duidelijk hard gewerkt.
  TBG Dragons lijkt vaker dan terecht fouten tegen te krijgen en gaandeweg dit laatste kwart belanden zelfs 2 van onze spelers met 5 fouten op de bank. Tijdens de laatste paar minuten staan beide teams op 5 teamfouten. Met nog enkele seconden te gaan en een minimale voorsprong voor TBG Dragons ontspint zich een tactisch spel van time-outs en persoonlijke fouten.
  Na een zinderende finale winnen onze draken verdiend met 71 – 69!