• Leiden – zondag 16 februari 2020 Voorbereid op een consistente full-court press door de nummer 1 in de competitie treden onze draken aan in Leiden. Helaas met een klein team met maar 2 wissels tegenover het voltallige U14team van BS Leiden. TBG Dragons U14 laat zien voorbereid te zijn op de druk die BS Leiden U14 wederom vanaf de eerste minuut zet. Zowel in het spel , maar zeker ook bij het uitnemen.
  In het 1e kwart laten onze draken zien hier beter mee om te kunnen gaan dan in de thuiswedstrijd, 4 maanden eerder. Zij weten ruimte te creëren, de tegenstander op het verkeerde been te zetten en vrij te lopen zodat de bal aangespeeld en de aanval ingezet kan worden. Met fysiek spel en steals probeert BS Leiden U14 breakouts van onze draken tegen te gaan, maar het team kan niet voorkomen dat TBG Dragons U14 uit aanvallen regelmatig punten weet te behalen.
  Ondanks dat BS Leiden U14 flink weet te scoren en de verdediging dus niet toereikend is, is zichtbaar welke groei TBG Dragons U14 de afgelopen maanden heeft doorgemaakt. De spelers van BS Leiden U14 moeten dan ook echt aan de bak.
  Eind 1e kwart 37-11
  Tijdens het 2e kwart loopt BS Leiden verder uit en laat TBG Dragons U14 kansen liggen in de rebounds, offensive en defensive. Het fysieke en aanvallende spel van het sterke BS Leiden U14 brengt zo hier en daar frustratie te weeg, maar het is zaak het spel daar niet negatief door te laten beïnvloeden maar juist ten positieve te benutten. Qua boxing out bijvoorbeeld, want daar laten onze draken kansen liggen. Aan beide zijden nemen de fouten toe. Aan het einde van het 2e kwart is BS Leiden inmiddels uitgelopen op TBG Dragons U14 met in totaal 50 punten, maar dat is zeker geen goede weerspiegeling is van het krachtige spel dat TBG Dragons laat zien.
  Eind 2e kwart 69-19
  Na de break is duidelijk dat BS Leiden met een volledig team op volle kracht kan spelen, maar het team van TBG Dragons het zwaarder krijgt. Het spel is minder in balans, de concentratie kan beter en er wordt sneller balverlies geleden. Turnovers weet BS Leiden steeds razendsnel om te zetten in punten. De verdediging van TBG Dragons vertoont gaten en door de ruimte die ontstaat weet BS Leiden U14 aanvallen door fraaie een-tweetjes te eenvoudig te benutten. Daarnaast remt BS Leiden de schotpogingen van TBG Dragons effectief af en scoren onze draken maar minimaal in tegenstelling tot de trefzekere tegenstander.
  Eind 3e kwart 111-26
  In het laatste kwart is er weer meer balans in het spel van TBG Dragons U14 en ondanks de punten die BS Leiden binnenhaalt weten onze draken ook nu wederom tot mooie opzetjes en scoren te komen.
  Eind 4e kwart 150-42