• Amsterdam - Zondag 19 januari 2020
  Met de sprongbal in ons voordeel starten onze draken tegen deze geduchte tegenstander en de nummer 2 in de competitie, Apollo. Van de thuiswedstrijd in september was bekend dat dit team erg fysiek speelt dus daar waren onze spelers op beducht. In de eerste paar minuten komt Apollo snel tot scoren en loopt wat uit. Onze draken moeten duidelijk nog wat beter in het spel komen en missen scherpte, met name qua passen. Apollo laat weinig ruimte en weet door hun fullcourt press paniek te veroorzaken in het spel van TBG Dragons. Door zich meer te verdelen over het veld en diepere passes te geven weten onze draken toch tot scoren te komen.
  Eind 1e kwart 25-14
  De defence heeft TBG Dragons in dit 2e kwart in eerste instantie aardig op orde, maar de foutenlast neemt toe en wederom ontstaat er paniek in het spel resulterend in overhaaste en slordige passes en steals. Apollo is goed op stoom, de spelers maken snelheid en snijden goed. Qua snelheid blijven onze draken in gebreke. Er wordt te lang gewacht met passes, vastgelopen in de dribble en offensive rebounds worden niet gepakt, waar Apollo die kansen wel benut en verder uitloopt.
  Eind 2e kwart 49-20
  Apollo schroeft de fullcourtpress nog een stukje verder op en weet meerdere malen de bal bij het uitnemen door onze draken te onderscheppen en snel te scoren. TBG Dragons laat zich echter niet ontmoedigen en blijft de ruimte zoeken om tot spel en scoren te komen en de defence op orde te hebben. Wel met beleid want de foutenlast van meerdere spelers van TBG Dragons loopt op. In het spel van Apollo zit vaart en dat is onder ander zichtbaar bij de diverse turnovers. Desondanks weten onze draken dit 3e kwart aardig wat punten te pakken en te voorkomen dat Apollo verder uitloopt.
  Eind 3e kwart 76 – 39
  In het laatste kwart speelt Apollo minder kort op de man en zorgen onze draken voor een goede defence waardoor Apollo minder scoringskansen krijgt. Het slechts 7-koppige team van TBG Dragons blijft vechten tot het eind, toont krachtig spel en weet dit laatste kwart zelfs meer regie te nemen.
  Eind 4e kwart 93 – 53