• Deze zondag, de 22e september 2019, was het toneel van een felle en fysieke strijd.
  Het sterke Apollo stond vanaf het begin op scherp en zette vanaf de eerste minuut een zeer fysieke aanval in.
  Dankzij een snelle time-out wisten de coaches de draken de juiste munitie te geven om weerstand te bieden en kansen te creëren. Het lukte TBG om meer open te spelen en zo regelmatig vrij baan te krijgen naar de basket. Wel stapelden, door het type spel, de fouten zich razendsnel op resulterend in 5 fouten aan beide zijden nog voor het einde van het 1e kwart. Door het missen van vrije worpen, passes die hun doel niet bereikten en gaten in de defence wist Apollo uit te lopen.
  Eind 1e kwart 13-29

  Het 2e kwart ving aan met mooie opzetjes van TBG Dragons. De gecommuniceerde plays kwamen goed tot hun recht. De spelers van Apollo hinderden onze draken met zwaar geschut maar zij lieten zich daardoor niet tegenhouden en beten zich vast in hun aanval. Door het wat sneller schakelen van Apollo en het beter benutten van kansen scoorde het team net iets meer punten en eindigde het 2e kwart in 32-54. Maar het verschil was in dit 2e kwart klein.

  Beter vrijlopen en aanbieden was een belangrijk aandachtspunt in dit 3e kwart. Er ontstonden veel turnovers door het effectief hinderen bij het uitnemen door Apollo. In dit kwart moesten de draken hun meerdere erkennen in Apollo wat betreft de 1 op 1 defence.
  De tegenstander wist verder uit te lopen.
  Eind 3e kwart 42-84

  Al in het begin van het 4e kwart moest TBG Dragons het doen met een speler minder vanwege 5 toegekende fouten. Het spel werd daarna rommeliger en de stap extra om de tegenstander voor te zijn werd vaak net niet gezet. De coaches hamerden er nog eens extra op tijdens één van de time-outs: waken voor turnovers maar als dat gebeurt ook direct weer herpakken en herstellen!
  Tijdens het vervolg van dit laatste kwart probeerden onze draken de rust weer in het spel te krijgen, zich niet op te laten jagen en goed te blijven kijken. Maar, de scherpte raakte uit het spel en aanvallen en schoten bleven veelal zonder resultaat. De wedstrijd, waarin hard gestreden werd, eindigde met een grote foutenlast, vooral ook bij Apollo, met 50-115.