• Zaterdag 7 december 2019

  In Waddinxveen vond het eerste treffen plaats dit seizoen tegen de Bouncers. Een team dat net boven onze draken staat in de competitie dus een potentieel haalbare wedstrijd om te kunnen winnen. Er wordt lekker up tempo gestart en ook het rondspelen wordt aan beide zijde goed gedaan. Helaas is onze verdediging niet toereikend waardoor de punten zich bij de Bouncers in rap tempo opvolgen. Twee wissels lijken te zorgen voor een betere dynamiek waardoor een ruimte achterstand van wel 15 punten mooi wordt teruggebracht.
  Eind 1e kwart 20 – 13

  In dit kwart verdedigt TBG Dragons kort op de man en maken onze spelers beter gebruik van hun fysiek waardoor de Bouncers minder ruimte wordt gegeven om te scoren. Onze draken daarentegen hebben het spel mee en weten fraai en opvolgend te scoren, onder meer met enkele 3-punters.
  Eind 2e kwart 28 – 25

  De eerdere kracht en controle van voor de break wordt onderuit gehaald door een fysieker, sneller en vuriger spel van de Bouncers. Mogelijk speelt de dichtbevolkte en duidelijk aanwezige tribune Bouncersfans onze draken parten. De defence is ontoereikend, fastbreaks worden niet tijdig gestopt en persoonlijke fouten toegekend aan onze draken leveren de Bouncers onnodig veel punten op.
  Eind 3e kwart 55 – 35

  In het laatste kwart is er weer meer controle, maar de ontstane achterstand is niet meer weg te poetsen en heeft merkbaar invloed op het gemoed van de spelers. Met een technische fout voor de staf en één van de spelers moet er in dit laatste kwart ook een speler met 5 fouten het veld af. De wedstrijd eindigt in verlies, terwijl voor team, coaches en fans duidelijk was dat dat niet had gehoeven.
  Einde 4e kwart 71 – 51