• Nijmegen - zondag 23 februari 2020 Na winst voor onze draken in Rotterdam (70 – 89) komen de Rotterdamse basketballers naar Nijmegen voor de revanche. De teams waren de vorige keer aan elkaar gewaagd en als de spelers van TBG Dragons U14 hun lengte benutten en rust houden in het spel zou winst wederom goed mogelijk moeten zijn. Maar, bij Rotterdam Basketbal U14 zijn wat teamwijzigingen doorgevoerd inclusief meer lengte waardoor er toch een wat andere tegenstander staat dan in oktober. Het team uit Rotterdam grijpt zijn kansen, weet passes te onderscheppen en benut rebounds goed. De kans op winst voor het team lijkt groot in het eerste kwart. TBG Dragons U14 moet zorgen voor meer rust in het spel en focussen op een goede verdediging, strakkere passes en een focus op correct ontvangen. Op die manier lukt het de aanval wat te remmen, maar desondanks loopt Rotterdam Basketbal U14 dit eerste kwart aardig uit.
  Eind 1e kwart 11-18
  Aan het begin van het 2e kwart neemt in eerste instantie de frustratie bij onze draken toe resulterend in onzorgvuldige schotpogingen. Maar, de spelers van Rotterdam Basketbal U14 zijn hier en daar ook wat minder scherp. Door de juiste mindset en goedgetimede bloks en helpside defense en offense lukt het TBG Dragons U14 gaandeweg dit kwart het scoren door Rotterdam Basketball U14 te beperken en zelf meer punten binnen te halen.
  Eind 2e kwart 29-31
  Met meer rust in het spel, mooie opzetjes en scherpe schotpogingen loopt TBG Dragons U14 uit op Rotterdam Basketbal U14. Ook het steeds vloeiender innemen draagt bij aan de toenemende scores. Wel zijn er onnodig vaak gaten in de verdediging waardoor de tegenstander nog te regelmatig tot scoren komt uit een aanval of rebound.
  Eind 3e kwart 53-45
  In het 4e kwart ligt extra focus op boxing out en rust houden in het spel. Maar helaas lukt dat onze draken niet. Onzorgvuldige, te snelle passes leiden tot onnodig balverlies. De man wordt menig keer niet goed aangespeeld, resulterend in steals. Halverwege het 4e kwart is het verschil tussen de teams slechts 2 punten. De foutenlast bij beide teams loopt op en met 5 teamfouten moet één van de spelers van TBG Dragons U14 het veld verlaten. De frustratie neemt toe. Ook Rotterdam Basketbal U14 komt op 5 teamfouten. Met 2 teams die zo aan elkaar gewaagd zijn is de wedstrijd spannend tot het eind. Met een kleine voorsprong (63-60) lijkt TBG Dragons U14 te gaan winnen maar scoort de tegenstander in de laatste seconden een fraaie driepunter. Een verlenging met 5 minuten is een feit.
  Eind 4e kwart 63-63
  Met een enthousiaste club fans voor beide teams worden de laatste minuten uitgespeeld. Beide teams zijn zeer gedreven de winst binnen te slepen. Een 2e speler van TBG Dragons U14 moet het veld verlaten met 5 fouten. Beide teams scoren, maar onze draken weten toch de overhand te krijgen.
  Eindstand na verlenging 78-73