• Zondag 15 september trapte onze U14 het seizoen af tegen de Heroes uit Den Bosch.
  Waar de tegenpartij met een compleet team verscheen begonnen onze draken met een helaas nog incompleet (spelend) team door diverse blessures.
  In de “catacomben” van de Sporthal Zuid in Den Bosch werd lekker fel gestart. De sprongbal werd gepakt en de defence van TBG Dragons was goed op scherpte. Rebounds werden veelvuldig bemachtigd en het lukte het team goed om de Heroes weg te houden bij de basket. Vooral door van afstand te schieten werden door de Heroes punten gescoord maar tot echt sterk spel kwamen de Heroes niet.
  Het teamwork en de defence van TBG Dragons vertoonden wat golfbewegingen door de wissels. De Heroes wisten hier zo nu en dan gebruik van te maken en op die zwakkere momenten de defence van TBG Dragons met snelheid te passeren.
  Eind 1e kwart 27-12

  Met extra focus op de defence werd weer sterk gestart door TBG Dragons. Het lukte beter om voor de man te blijven en elkaar te vinden in het spel en het rondspelen. Balverlies ontstond vooral door niet zorgvuldige passes, te weinig grip op de bal en het niet consequent genoeg voor rebounds te gaan.
  Maar, alles bij elkaar wisten de draken zich kranig te weren en konden de aanwezige fans genieten van diverse mooie acties in de eerste helft.
  Eind 2e kwart 49-28

  Het 3e kwart kende een mindere start, mede veroorzaakt door de doorgevoerde full court press van de Heroes. De draken werden flink dwars gezeten bij de innames en leden meerdere malen achter elkaar balverlies. Met een razendsnelle time-out van TBG Dragons werd het team geïnstrueerd hoe zich te herpakken. Er werd hard gewerkt, maar de Heroes speelden steeds fysieker en wisten meermaals te voorkomen dat de spelers van TBG Dragons tot goed rondspelen kwamen.
  Eind 3e kwart 72-33

  In het opvullen van de posities slaagden de draken deze wedstrijd al goed, qua bewegen bleven er kansen liggen. Daar pakten de Heroes ook in dit laatste kwart wel hun kansen. Maar, het team van TBG Dragons bleef er vol voor gaan.
  Het 4e kwart eindigde met 95-50.
  Ondanks dat liet TBG Dragons in deze wedstrijd, zeker in de eerste helft, goed zien welke groei het team in de aanloop naar de competitie al gemaakt heeft.
  Een veelbelovende start!