• Zwolle- Zondag 2 februari 2020. Uit respect voor de vorige week overleden voormalig NBA-ster Kobe Bryant nemen de spelers van TBG Dragons U 14 samen met tegenstander Landstede Hammers U14 voor aanvang van de wedstrijd 24 seconden stilte in acht. Bryant was een voorbeeld voor veel (jonge) basketballers en droeg steevast het rugnummer 24.

  Als de wedstrijd aanvangt laat Landstede Hammers U14 direct een energiek spel zien met mooie opzetjes. Het lijkt of de flinke nederlaag van afgelopen oktober (38-100) onze draken parten speelt. Zij lijken geïntimeerd en passes worden te snel en daardoor ongecontroleerd gegeven en slecht ontvangen.

  Eind 1e kwart 26-14

  Landstede Hammers U14 gaat over op steeds fysieker spel en wil daarmee duidelijk dit 2e kwart een ruime voorsprong op TBG Dragons U14 zeker stellen. Onze draken laten zich uit de tent lokken en de foutenlast neemt toe. Landstede Hammers U14 is snel, zorgt voor mooie steals, zet steeds die extra stap en is scherp op de offensive en defensive rebounds. De taken binnen het team zijn zichtbaar goed verdeeld en Landstede Hammers U14 speelt een beheerst en effectief spel.

  Eind 2e kwart 46-24

  De break heeft onze draken duidelijk goed gedaan. Bij aanvang van het 3e kwart laten zij meer snelheid in het spel zien en is de defence veel beter op orde waardoor Landstede Hammers U14 in het scoren geremd wordt. Nog fysieker spel is het antwoord van de tegenstander en dat leidt voor beide partijen tot een toename van de foutenlast. Onze draken laten zich beïnvloeden door het type spel van de tegenstander en de steeds rumoerigere aanhang van de Landstede Hammers U14.
  Na een effectieve time-out weet TBG Dragons U14 zich te hervatten. Ondanks onze 5 teamfouten blijft het scoren van Landstede Hammers U14 in dit 3e kwart beperkt tot 9 punten.

  Eind 3e kwart 55-34

  Landstede Hammers U14 is zichtbaar vastberaden verder uit te lopen op TBG Dragons U14. Maar, het fysieke en uitlokkende spel resulteert wederom in een toenemende foutenlast. Het team past het spel dan ook aan en zet meer in op goed rondspelen, swingen en fraaie één-tweetjes. Ondanks dat TBG Dragons mooie steals laat zien weet Landstede Hammers U14 dit laatste kwart toch weer aardig wat punten te pakken. De wedstrijd eindigt voor TBG Dragons U14 in verlies, maar in een niet onverdienstelijk resultaat, dat tegenstander Landstede Hammers U14 zeker niet had verwacht.

  Eind 4e kwart 76-47