• Vanaf de eerste seconde werd er hard gespeeld, goed verdedigd en ook de aanval ging goed. Na een kwart stonden we voor met 16 tegen 10. In het tweede kwart scoorden zowel TBG als Leiden 18 punten, waardoor we met 6 punten voorsprong de rust in gingen.
    Het spannende derde kwart breekt aan en Leiden weet een voorsprong op TBG te pakken. De voorsprong blijft beperkt tot 4 punten, dus met hard werken is er nog van alles mogelijk. Vlak voor einde van het vierde kwart staat Leiden met 1 punt achter. Door een fout mag Leiden 3 vrije worpen nemen. Nummer 12 mist 2 van de drie vrije worpen waardoor de stand gelijk is.
    Overtime dus, met nog maar 7 spelers, omdat er 3 spelers met 5 fouten op de bank zitten.
    Gijs mag aan het eind van de overtime 2 vrije worpen nemen voor TBG. Die moeten er allebei in om in de wedstrijd te blijven. Koelbloedig gooit hij ze er allebei in. Nog een overtime.
    In de tweede overtime mag Gijs nogmaals vrije worpen nemen, 4 in totaal waarvan er 3 raak gaan. Met nog 17,3 seconden te gaan staan we 7 punten voor. Dit mag niet meer fout gaan. Leiden doet hard zijn best en weet nog terug te komen tot 96 tegen 93. Axel mag vrije worpen nemen voor TBG en er staan nog 2 seconden op de klok. De vrije worpen gaan mis en Leiden heeft de rebound. Gelukkig is 2 seconden niet genoeg om nog een keer te scoren. TBG Dragons verslaat de nummer 3 met 3 punten verschil. Ze hebben er hard voor geknokt. Proficiat mannen.