Logo-TBG-Dragons-1

TBG Dragons verrast door besluit DBL

Afgelopen woensdag 14 juni hebben de leden van de DBL in een bijeenkomst besloten het aantal buitenlanders per team in de Eredivisie te verhogen van 4 naar 5. In tegenstelling tot wat er in sommige berichtgeving wordt verteld, was TBG Dragons daarbij niet aanwezig. We zijn verrast door de besluitvorming, net als door het bericht dat het voltallige bestuur van de DBL heeft besloten op te stappen.

Onze visie en opvatting over het aantal buitenlanders zijn bij iedereen bekend. Wij kiezen ervoor om Nederlands talent een platform te bieden zich verder te ontwikkelen en hebben de overtuiging dat het niveau van Nederlanders in de Eredivisie daarmee in de toekomst omhoog gaat. Daardoor bieden we Nederlandse talenten een platform in Nederland als alternatief voor competities in het buitenland.

In onze visie heeft dit een positief gevolg voor het basketball in Nederland. Supporters voelen meer binding met spelers en club en het aantal spelende leden van de bond zal toenemen. We betreuren het als club dat discussie over het aantal buitenlanders en het opstappen van het bestuur een schaduw werpt over waar het echt over moet gaan: Discussie over de groei van basketball in Nederland door betere binding en meer focus op talentontwikkeling.