Logo-TBG-Dragons-1

TBG Dragons weet in thriller de winst niet te pakken

 

Vrijdagavond 3 maart jl. stond de uitwedstrijd tegen Lokomotief op het programma. De ploeg van coach Matthew Otten is bijna blessurevrij en maakte zich op voor een goede eindklassering. Ook voor de thuisploeg waren de belangen groot, zij verdedigden een 2e plaats in de competitie. Lokomotief speelde zich soepel naar een voorsprong en wist dit nagenoeg de gehele 40 minuten vast te houden. Voor Dragons was het weer eens een inhaalrace. Het Rijswijkse team leek telkens een antwoord te hebben op de aanvalsdrift van de Wijchenaren.

De al weken in topvorm verkerende guard Gavin van den Wall had het zwaar en kreeg niets cadeau. Belangrijke scores kwamen nu van Jord Verbaast, Wouter Bruggeman en Sigo Jorissen. Dit met ondersteuning van Hoessein Adow, toch weer goed voor 22 punten. Aan Rijswijkse kant was center Luke Essenstam prima op dreef en werd topscorer van de avond met 24 punten. Met nog 4.08 minuten te spelen in het laatste kwart had Dragons haar eerste voorsprong even te pakken. Met nog 2.12 op de klok kreeg de Gelderse ploeg met 71 – 74 de overwinning in het zicht. Dragons kwam opvallend echter niet meer tot scoren in de resterende tijd. Lokomotief daarentegen kreeg nog 8 vrije worpen en wist er 6 te verzilveren. Daarmee werd de eindstand op 77 – 74 bepaald. De kater was voor de bezoekers. Met een totaal van 20 vrije worpen voor de thuisploeg en 9 voor de Dragons lijkt dit onderdeel een bepalend factor te zijn geweest. Coach Otten was ondanks de nederlaag zeer te spreken over de inzet van zijn team en ziet de resteren wedstrijden vol vertrouwen tegemoet. De inbreng van Sigo Jorissen was hoopvol voor de toekomst. Met de terugkeer van Aleks Semedo en Tommie van Haren bleven er minder minuten om zich te onderscheiden, maar het talent blijft duidelijk zichtbaar.

Eindstand: 77 – 74 (25-20, 15-18, 20-14 en 17-22)

 

Lokomotief:

Luke Essenstam 24, L. Overdevegt 11, Frode van de Drift, W. van der Spek en K. van der Vuurst de Vries allen 10, Boy van der Vuurst de Vries 9, S. Bontje 2 en L. van Loo 1

 

TBG Dragons:

Hoessein Adow 22, Gavin van den Wall 14, Wouter Bruggeman 9, Jord Verbaast 8, Robin Simonis en Sigo Jorissen 7, Tommie van Haren 4, Yannick 2 en Aleks Semedo 1.

 

wedstrijdverslag van Wieger.