• Zondag 24 november 2019
  Met een goedgevulde thuistribune starten onze draken deze wedstrijd energiek met mooi rondspel . De defence staat en er worden prima schotpogingen gedaan ook al resulteren die in aanvang slechts beperkt tot scoren. UBall zet sterk in op full court press om het verschil in fysiek te remmen en te compenseren. Ook op rebounds wordt door hen vol gefocust en de Utrechtse spelers zetten bovendien net wat vaker dat extra stapje, waar onze draken dit regelmatig nalaten.
  Eind 1e kwart 11 – 23

  Het 2e kwart gaat UBall duidelijk in met het doel flink uit te lopen qua score. Er wordt door hen naast rebounds ook veel werk gemaakt van steels en het lukt UBall dan ook regelmatig om de defence van onze draken op het verkeerde been te zetten. Zij benutten de snelheid van de veelal kleinere spelers zo goed mogelijk en zetten daar extra op in. Ondanks dat UBall doorlopend het team ververst en onze draken er met 7 man voor staan pakt de tegenstanders toch slechts iets meer punten en blijft het team van TBG Dragons redelijk solide in het spel.
  Eind 2e kwart 25 – 43

  Net als in kwart 1 en 2 wordt er ook het in 3e kwart veel voor fouten gefloten. Met een balans die, mede door het fysieke verschil (?), vaker in het nadeel van onze draken uitvalt. Daarnaast laat TBG Dragons zich teveel opjagen resulterend in slordige passes. UBall loopt uit en weet het 3e kwart te laten eindigen met een flinke voorsprong.
  Eind 3e kwart 37 – 72

  In het laatste kwart geven onze draken niet meer opnieuw zoveel ruimte tot scoren, maar de foutenlast neemt toe en één van onze draken moet het veld verlaten met 5 fouten. Hoewel de scherpte uit het spel lijkt lukt het TBG Dragons in de laatste minuten toch weer tot beter rondspelen en mooie opzetjes te komen, maar de achterstand wordt helaas niet meer teruggedrongen.
  Eind 4e kwart 50 – 87