• VANWEGE COVID-19 IS DE STARTBIJEENKOMST OLDSTARS BASKETBALL NIJMEGEN VOOR ONBEPAALDE TIJD UITGESTELD. WIJ HOPEN DAT DE OMSTANDIGHEDEN HET BINNEN AFZIENBARE TIJD TOELATEN OM STARTBIJEENKOMST TE LATEN PLAATSVINDEN. HOUDT DE WEBSITE IN DE GATEN! 

  SAMEN KRIJGEN WE CORONA ERONDER. 

   

  Met deze brief nodigen wij je graag uit voor de kick-off OldStars walking basketball op maandag 12 oktober in Sporthal de Horstacker te Nijmegen. Dit evenement wordt georganiseerd door de verenigingen Dragons en Wildcats, de gemeente Nijmegen en het Nationaal Ouderenfonds.

  Wat is OldStars walking basketball?
  OldStars walking basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Inmiddels doen er al 335 amateurverenigingen mee in Nederland en wij willen samen met elkaar het succes nog groter maken!

  De kennismaking
  Tijdens deze startactiviteit willen wij je graag laten ervaren wat OldStars walking basketball inhoudt. Er is een praktijkgedeelte in de vorm van een demonstratie. Deze staat onder begeleiding van een OldStars begeleider. De activiteit is specifiek gericht op de doelgroep 55+. Na afloop van de eerste activiteit is er een gezellige ‘derde helft’, uiteraard onder het genot van een warm of koud drankje. Hieronder het programma en de praktische informatie:

  Informatie OldStars kennismaking :
  Datum              :  12 oktober                  

  Tijdstip             :   9.30 uur inloop   -   einde 11.30 uur 


  Locatie             :  Horstacker 1401. 6546 EK Nijmegen

  Graag horen we of u aanwezig bent op deze ochtend. Voor aanmeldingen of vragen kunt u contact opnemen met Frans van de Geer via frans@tbgdragons.nl  of en/of buurtsportcoach Janneke Verwoert (j1.verwoert@nijmegen.nl). Zie onderstaand voor telefoonnummers.

  Hopelijk tot dan!

  Met vriendelijke groet,

   

  Nationaal Ouderenfonds                 : Koen de Jong, 06-51968367

  Gemeente Nijmegen                       : Janneke Verwoert, 0650154105

  TBG Dragons                                   : Frans van de Geer, 0627219460

  Wildcats                                          : Jan Buster, 0619043301