• TBG Dragons U12, U14 en U16 zijn weer terug van hun vijfdaagse trip naar een zonovergoten Berlijn. Voor onze U12 spelers en enkele U14 spelers is het de eerste keer dat er wordt deelgenomen aan een meerdaags internationaal toernooi. Spannend dus.  Vrijdag: TBG Dragons U12 bijt het spits af tegen White Wings Hanau (D). Het is even wennen. De vloeren zijn niet zo goed als de spelers zijn gewend. Daarnaast wordt er wat fysieker gespeeld dan in Nederland. De U12 een goede eerste pot op de mat, maar ondanks dat wordt de eerste wedstrijd verloren met 37-29. TBG Dragons U14 spelen hun eerste wedstrijd tegen Team Flex (USA) en het gaat de eerste drie kwarten gelijk op. In het vierde kwart neemt Team Flex afstand. Eindstand: 46-38. De U16 speelt op dezelfde tijd tegen Rotterdam. Onze mannen hebben net wat te lang tijd nodig om het samenspel soepel te laten lopen. Rotterdam wint. De U14 speelt hun tweede wedstrijd tegen G.D. Goenka International School Surat (India). Het is eenrichtingsverkeer en de spelers uit India zien alle hoeken van het veld: 84-2. We sluiten de vrijddag met zijn allen af tijdens TBG Dragons U12 - ASC Theresianum Mainz U12 (D). De U12 speelt een spannende wedstrijd en het publiek zit op het puntje van de stoel. De sfeer zit er goed in en TBG Dragons wint deze wedstrijd met 31-22.

    Zaterdag: Onze U14 spelers moeten als eerste aan de bak tegen een van de gevreesde teams uit Tjechië; TJ Slavia Kroměříž. Toch zijn de Dragons uitgeslapen. Met goed spel en vooral knokken voor elke bal worden de Tjechen aan de kant gezet: 42-38.  De U12 spelers spelen op ongeveer dezelfde tijd hun wedstrijd tegen Bramfelder SV (D). Het wordt wederom een thriller, maar deze keer trekt Bramfelder SV aan het langste eind met 22-21. In de middag speelt de U16 tegen ASC Theresianum Mainz U16. Ze revancheren zich. We zien dat de U16 mannen elkaar vinden en ook een achterstand van 10 punten weer omzetten naar een voorsprong. Waar het in de competitie niet lukte, verliep het in Berlijn anders. De voorsprong werd gecontroleerd naar het einde van de wedstrijd gebracht: 43-38. In de laatste wedstrijden spelen de teams bijna gelijktijdig. TBG Dragons U12 speelt tegen het sterke Klaipedos KM uit Letland. De Letten spelen fysiek en de scheidsrechters laten veel toe. TBG Dragons verliest met 44-23. Geen schande want gezien de andere uitslagen houden de Dragons de Letten nog enigszins in toom. De U16 maakt op hetzelfde moment korte metten met Triple Threat: 38-16. TBG Dragons U14 neemt het wederom op tegen een sterk team uit Tjechië. In deze wedstrijd tegen BS Prague U14 nemen de Dragons het heft in handen. Na twee kwarten staat er 8 punten voorsprong voor onze U14. Jammer genoeg redden de Dragons het net niet en de wedstrijd wordt verloren met 30-25. De inmiddels in Berlijn gearriveerde ouders hebben wel een prachtige wedstrijd gezien en zijn (terecht) onder de indruk van de spirit waarmee dit team speelt.

    Zondag: TBG Dragons U16 en U14 staan in de playoffs. Dat is op zichzelf al een mooie prestatie. De U16 zijn tweede in de poule geworden en de U14 is de beste derde van alle U14 poules. Onze U12 merkt het verlies tegen Bramfelder SV en spelen de play-down poule. Zij nemen het op tegen DBC Berlin en zetten vanaf de eerste minuut druk op deze tegenstander. DBC Berlin komt daarna nog wel heel even terug, maar kan een nederlaag niet tegenhouden: 41-24. TBG Dragons U16 moet het opnemen tegen ZZ Leiden U16. Dat is wat jammer, een wedstrijd tegen Rostock Seawolves Youngstars was leuker geweest. De wedstrijd tegen Leiden verloopt tot het derde kwart tegen verwachting in goed. Het derde kwart viel geen bal de goede kant op. De inhaalrace in het laatste kwart mocht niet meer baten: 40-34. De U14 neemt het in de kwartfinales op tegen de Bronshoj Dragons uit Denemarken. Net zoals vorig jaar: revancheren dus! TBG Dragons nemen meteen het heft in handen en geven de grote Denen het nakijken. Op enig moment staat er zelfs 17-8 op het scorebord. TBG Dragons trekt zich weinig tot niets aan van het intimiderende Deense publiek en dito tegenstanders. Toch lopen de Denen in en nemen na enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechters de leiding. TBG Dragons redt het net niet: 32-26. Geen schande. Later in de middag spelen we nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen BK Kondoři Liberec uit Tjechië. Ondanks de geringe tegenstand van de Tjechen een leuke pot basketbal: 65-8.

    TBG Dragons U12 mocht het in de kwartfinale opnemen tegen de White Wings Hanau. Het werd een meer dan spannende pot. De teams gingen gelijk op. Tegen het einde van het vierde kwart staat het 22-22. TBG Dragons hebben de bal om uit te nemen, maar de scheidsrechter fluit en geeft een technische fout aan het publiek. Vrije worpen voor White Wings Hanau en die maakten gebruik van dit kadootje. Eindstand 25-22. Een kater voor onze U12. Hoe kon dit nu gebeuren?

    Rond 18.00 uur hebben de Bronshoj Dragons U14 ook gewonnen van Basketbal Academie Limburg. Er vindt er een paspoortcontrole plaats. De organisatie stelt vast dat Bronshoj Dragons maar liefst vijf U16 spelers in het U14 team heeft opgenomen. Dat is een hard gelag voor onze U14, want een finaleplaats zat er in dit jaar. Weert mocht door naar de halve finale en onze Dragons stonden met lege handen. Een poging om nog een wedstrijd te spelen tegen de Stuttgart Eagles (de andere slachtoffers van de Deense scam) kon gezien de tijd niet meer worden georganiseerd.

    Maandag: De U14 en U16 maken hun logeeradres schoon en beginnen de terugreis. De U12 blijft nog wat in Berlijn. Zij bezoeken de wedstrijd Alba Berlin - Mitteldeutschen BC in de Mercedes Arena. We kijken terug op een mooi toernooi (‘teambuilding all over the place’ ) en een aantal mooie prestaties van de TBG Dragons teams.