• Vijfde poging is raak: basketbalclub Dragons gaat de topliga in

    NIJMEGEN - TBG Dragons speelt komend seizoen in de Dutch Basketball League. De basketbalclub uit Nijmegen en Wijchen verwacht binnenkort de licentie te krijgen om in te stappen in de topliga van Nederland. Dragons probeerde al langer toe te treden, maar voorgaande jaren waren de financiën steeds het struikelblok.

    Door enkele nieuwe sponsordeals heeft Dragons dit keer genoeg budget om in te stromen. De deadline voor inschrijving was 1 mei. Dragons is ontstaan als samenwerking van een aantal basketbalverenigingen uit de regio Nijmegen en opgezet toen Matrixx Magixx uit de eredivisie verdween. In 2015 deed Dragons voor het eerst een poging in te stromen in de eredivisie (later DBL).

    De club is met jeugdteams al langer actief op het hoogste niveau. Die teams spelen in sporthal Arcus in Wijchen en De Horstacker in Nijmegen. De Waalstad wordt voor Dragons de thuisstad, het topteam gaat de wedstrijden in De Horstacker in Nijmegen spelen.

    Wegvallen Windmills Met de komst van Dragons bestaat de Nederlandse topliga komend seizoen weer uit tien teams. Afgelopen maand viel nieuwkomer Dutch Windmills uit Dordrecht weg. Die club werd door het bestuur van de DBL uit de competitie gehaald vanwege financiële problemen. Windmills, met coach Geert Hammink uit Millingen aan de Rijn, had een tekort van zo’n 150.000 euro.