• VISIE

  Het transformeren van het Nederlandse basketbal landschap.

  MISSIE

  Wij staan voor talentontwikkeling! We geloven dat het maximale wat we kunnen teruggeven is het investeren in talent. Talent en toewijding zijn de ingrediënten die nodig zijn voor succes! Niet alleen gericht op basketbal kwaliteiten maar juist ook als mens.

  STRATEGIE

  • We hebben een "top of the bill" (basketbal)organisatie; Eentje die het verschil maakt
  • Alles wat we doen straalt professionaliteit uit
  • We werken continue aan gezamenlijk commitment op Talent ontwikkeling

  ONZE VISIE OP TOP BASKETBAL

  Basketbal Topsport helpt individuen vormen tijdens, maar zeker ook na het actief beoefenen van basketbal. Je wordt er door gevormd, je ontwikkelt jezelf als mens en weet wat er voor nodig is om optimaal in een team te functioneren. Je weet en ervaart wat het is om je verantwoordelijkheid te nemen in iedere situatie die zich voor doet. En om dat optimaal te kunnen ervaren en leren is het noodzakelijk om uitsluitend met Nederlandse heren te gaan werken.

  ONZE DEFINITIE VAN TOPSPORT IS

  Het kunnen (piek) presteren onder druk, waarbij je als team en individu in staat bent om zelfoverwinning te realiseren én de groei op te zoeken v.w.b. de grenzen van je vermogen als individu én als team.

  STRATEGISCHE SAMENWERKING

  Om talentontwikkeling centraal te kunnen stellen binnen de gehele organisatie zijn we een samenwerking aangegaan met de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. Doel van de samenwerking is om studenten onder regie van ervaren professionals te leren wat het is om een professionele sport organisatie in alle facetten te runnen.

  En met runnen bedoelen wij naast het formuleren van onderzoeksvragen ook het bedenken van activiteiten en het implementeren van de activiteiten voor tenminste 80% van de tijd. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een jaarplan, begroting, tv-kanaal en marketing activiteiten.

  Deze strategische samenwerking is aangegaan voor tenminste 5 jaar. Beide partijen hebben het commitment om de visie op talentontwikkeling tot realisatie te brengen en duurzaam te verankeren in de regio. Dit initiatief is uniek in de wereld

 • TBG Dragons handboek